Artykuły: Kulinaria
• Kujawsko-pomorska gęsina nie tylko w restauracjach
Promując gęsinę co roku zachęcamy restauracje do jej serwowania, a klientów do skosztowania tego wyjątkowego mięsa w lokalach biorących udział w...
2013-10-25
• Sezon grillowy na dobre rozpoczęty
Zapewne już rozkoszowaliście się potrawami z grilla w tym sezonie. Jednak czy wiedzieliście, że w zasadzie dopiero teraz możemy na dobre oddać się...
2013-05-04
• Palce lizać, czyli pizza obchodzi swoje święto
Dzisiaj, tj. 9 lutego obchodzimy Międzynarodowe Święto Pizzy! Doskonale wypieczona, z owocami morza, z kilkoma rodzajami sera, wegetariańska,...
2012-02-09
• Kutia: potrawa z kresów
Mak to nieodłączny element świątecznych potraw. Głównie przygotowywany w postaci ciasta czyli makowca, ale także jako główny składnik tradycyjnej...
2011-12-24
• Zapasy na zimę i nie tylko
Ogórek ogórek ogórek,
zielony ma garniturek,
i czapkę i sandały,
zielony zielony jest cały.
2011-07-18